Frågor & svar

Att kunna gå kurser med sin hund i privat regi är fortfarande en ganska ny företeelse. En hel del saker skiljer sig åt från traditionell kursverksamhet på brukshundsklubben, när det gäller den administrativa och praktiska biten. Allt för ofta råkar vi ut för att man har antagit att det fungerar som på brukshundsklubben och det har blivit en del förvecklingar. Förhoppningsvis ska nedanstående frågor och svar hjälpa.

Hittar du inte den information du söker? Hör av dig så fixar vi ett svar!

 

 
Hur anmäler jag mig till en kurs?

Genom att fylla i formuläret på hemsidan (eller via mail om detta anges i inbjudan)
Tänk på att du som aldrig tidigare gått terminskurs hos oss ska boka tid för konsultation innan anmälan.
   
 
Måste jag anmäla mig till nästa steg när jag redan är elev hos er?

Nja, till att börja med så vet du ju inte om du FÅR fortsätta till nästa steg... De som avancerar vidare till nästa steg, och det brukar alla få göra, får veta detta redan när terminen slutar. Platserna är då era tills ni säger något annat. Därför är det viktigt att ni anmäler och bekräftar er plats innan anmälningstiden går ut. Annars får de som står i kö er plats.

   
 
Hur får jag information om när min kurs startar?

Information om aktuella kurser finns alltid på både vår hemsida, Bialitt Hundcenters hemsida samt på vår FB-sida. På förstasidan hittar du länkar till all aktuell information. Man får alltså själv ha koll på när kursen startar, vi kan omöjligt skicka ut mail till alla.

   
 
Hur vet jag när terminens kurser börjar?

Höstterminens kurser börjar i regel i början av augusti och vårterminens kurser i slutet av januari eller början på februari.

   
 
Var betalar jag in kursavgiften?

Faktura delas ut på första kurstillfället.

   
 
Är alla hundar välkomna på era kurser?

Alla hundar och förare som uppfyller de förkunskapskrav som gäller för kursen är välkomna till oss. Förutom det ska hunden givetvis vara försäkrad, vaccinerad och frisk.

   
 
Hur vet jag vilken kurs som passar mig bäst?

Är du osäker på vilken kurs som passar dig bäst så är du givetvis välkommen att höra av dig. Berätta om dig och hunden, vad ni kan och inte kan, samt vad ni har för mål med er träning. Ibland vill vi att nya elever kommer på en sk. konsultation. Då träffas vi på agilitybanan och vi tittar lite på hur du jobbar med din hund.

   
 
Har ni intagningsprov på era kurser?

De flesta av våra elever kommer antingen från fortsättningskurserna på Bialitt Hundcenter eller från tävlingsbanorna där vi kanske har sett dem. Nya elever vill vi träffa innan för att se att de verkligen uppfyller förkunskapskraven.